Máte maškrtný jazýček a radi by ste si pripravili niečo dobré na zub? Vyskúšajte cuketovú buchtu s posýpkou a jablkami. Výborná kombinácia chutí poteší vaše chuťové bunky. Túto buchtu môžete podávať ako pohostenie pre svojich hostí.
Čo budeme potrebovať
- 100 g cukru
 - 150 g polohrubej múky
 - 1 celé vajcia
 - 180 ml oleja
 - perníkové korenie
 - 2 až 3 jablká
 - hrubá múka, mletý cukor a maslo na posýpku
 - plátky mandlí
 
Postup
- Polohrubou múku, cukor, vajcia a olej zmiešame v mise v cesto.
 - Pridáme perníkové korenie.
 - Pripravíme si posýpku.
 - Vezmeme tortovú formu, na jej dno nakrájame na plátky 1 jablko, posypeme posýpkou a zalejeme cestom.
 - Na cesto dáme druhú polovicu mrveničky a nakrájané jablko a plátky mandlí.
 - Pečieme asi 45 minút pri teplote 160 °C.
 
K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín