Radi v kuchyni experimentujete? Skúste klasický grécky šalát oživiť ryžou. Výsledok vás milo prekvapí.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 200 g cherry rajčín
- 2 uhorky
- 1/2 žlté kápie
- 1/2 červené kápie
- 200 g syru feta
- 50 g zelených olív (bez kôstky, v slanom náleve)
- 50 g čiernych olív (bez kôstky, v slanom náleve)
- bazalka
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu, sceďte, pokvapkajte olejom, zamiešajte, dajte do veľkej misy a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si umyte a očistite všetku zeleninu a potom uhorky, papriky a paradajky nakrájajte na malé kúsky.
- Olivy prepláchnite a nakrájajte na kolieska.
- Syr feta nakrájajte na kocky.
- Nakrájanú zeleninu, olivy a nasekané lístky bazalky preložte do misy a premiešajte.
- Pokvapkajte olejom, pridajte fetu a premiešajte.
- Zmes dajte do misy s ryžou, zľahka premiešajte a prípadne dochuťte korením.
- Misku so šalátom zakryte potravinovou fóliou a dajte na 30 minút do chladničky.