Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľko málo ingrediencií. Ich chuť sa následne skvele snúbi a robí z tohto šalátu napríklad výborné jedlo na piknik.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 150 g tuniaka v konzerve
- 1 žlutá kápia
- 80 g olív (bez kôstky, v slanom náleve)
- 2 vajcia
- šťava z 1 citrónu
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale a potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým si uvarte tiež vajcia natvrdo.
- Opláchnite papriku, odstráňte z nej semienka a vnútorné vlákna a nakrájajte ju na malé kocky.
- Olivy prepláchnite a rozkrojte na polovicu.
- Studenú ryžu preložte do veľkej misy, pridajte nakrájanú papriku, olivy, tuniaka z konzervy a premiešajte.
- V malej miske zmiešajte extra panenský olivový olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu a vzniknutou zmesou prelejte šalát.
- Premiešajte a preložte ryžový šalát na servírovací tanier alebo na jednotlivé taniere.
- Vajcia uvarené natvrdo olúpte, rozkrojte a položte na ryžový šalát.
Odporúčame pridať vajcia až na poslednú chvíľu, po zmiešaní všetkých ostatných ingrediencií, zabránite tak ich „rozbitiu“.