Tuniakový šalát s ryžou

Tuniakový šalát s ryžou

Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľko málo ingrediencií. Ich chuť sa následne skvele snúbi a robí z tohto šalátu napríklad výborné jedlo na piknik.

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 150 g tuniaka v konzerve
  • 1 žlutá kápia
  • 80 g olív (bez kôstky, v slanom náleve)
  • 2 vajcia
  • šťava z 1 citrónu
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Ryžu uvarte podľa návodu na obale a potom nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si uvarte tiež vajcia natvrdo.
  • Opláchnite papriku, odstráňte z nej semienka a vnútorné vlákna a nakrájajte ju na malé kocky.
  • Olivy prepláchnite a rozkrojte na polovicu.
  • Studenú ryžu preložte do veľkej misy, pridajte nakrájanú papriku, olivy, tuniaka z konzervy a premiešajte.
  • V malej miske zmiešajte extra panenský olivový olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu a vzniknutou zmesou prelejte šalát.
  • Premiešajte a preložte ryžový šalát na servírovací tanier alebo na jednotlivé taniere.
  • Vajcia uvarené natvrdo olúpte, rozkrojte a položte na ryžový šalát.

Odporúčame pridať vajcia až na poslednú chvíľu, po zmiešaní všetkých ostatných ingrediencií, zabránite tak ich „rozbitiu“.

Tanier so šalátom z ryže a tuniaka.
zdroj: cucchiaio.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.