Šalát z ryže a morských plodov

Šalát z ryže a morských plodov

Šaláty môžete pripravovať z rôznych druhov ryže, veľmi nevšedne pôsobí použitie čiernej ryže, ktorá pokrmu dodá na originalite.

Ingrediencie

  • 300 g čiernej ryže
  • 250 g malých krevetiek
  • 200 g cherry rajčín
  • rukola
  • olivový olej
  • sezamové semienka
  • soľ, korenie

Postup

  1. Čiernu ryžu uvarte v hrnci s vodou podľa návodu.
  2. Medzitým uvarte tiež krevety na pare alebo ich opražte na panvici s trochou oleja prikryté pokrievkou; v oboch prípadoch to bude trvať 10 až 12 minút.
  3. Následne počkajte, kým krevetky vychladnú, a olúpte ich.
  4. Do scedenej ryže vmiešajte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a nechajte ju vychladnúť.
  5. Umyté cherry paradajky nakrájajte, dajte do misy a ochuťte olejom, soľou a sezamovými semienkami.
  6. Potom pridajte do misy rukolu.
  7. Potom do misy pridajte aj olúpané krevetky a premiešajte s ďalšou kvapkou oleja.
  8. Na záver pridajte vychladenú čiernu ryžu a premiešajte.
Miska s čiernou ryžou a krevatkami.
zdroj: tavolartegusto.it

Máte pre túto variantu ryže slabosť? Vyskúšajte aj ďalšie recepty s čiernou ryžou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.