Šaláty môžete pripravovať z rôznych druhov ryže, veľmi nevšedne pôsobí použitie čiernej ryže, ktorá pokrmu dodá na originalite.
Ingrediencie
- 300 g čiernej ryže
- 250 g malých krevetiek
- 200 g cherry rajčín
- rukola
- olivový olej
- sezamové semienka
- soľ, korenie
Postup
- Čiernu ryžu uvarte v hrnci s vodou podľa návodu.
- Medzitým uvarte tiež krevety na pare alebo ich opražte na panvici s trochou oleja prikryté pokrievkou; v oboch prípadoch to bude trvať 10 až 12 minút.
- Následne počkajte, kým krevetky vychladnú, a olúpte ich.
- Do scedenej ryže vmiešajte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a nechajte ju vychladnúť.
- Umyté cherry paradajky nakrájajte, dajte do misy a ochuťte olejom, soľou a sezamovými semienkami.
- Potom pridajte do misy rukolu.
- Potom do misy pridajte aj olúpané krevetky a premiešajte s ďalšou kvapkou oleja.
- Na záver pridajte vychladenú čiernu ryžu a premiešajte.
Máte pre túto variantu ryže slabosť? Vyskúšajte aj ďalšie recepty s čiernou ryžou.