Ryžovo-cícerový šalát

Ryžovo-cícerový šalát

Nevšedný obed či večera nielen pre teplé letné dni, kedy vás skvele zasýtia aj osviežia. Môžete ho pripraviť aj ako občerstvenie pre hostí na záhradné párty. 

Ingrediencie

  • 100 g ryže
  • 100 g cíceru z konzervy
  • 10 g strúhaného parmezánu
  • hlávkový šalát
  • 1 PL kapary
  • 1 čajová lyžička ľanových semienok
  • olivový olej

Postup

  1. Ryžu uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale.
  2. Uvarenú ryžu zlejte a nechajte vychladnúť.
  3. Cícer z konzervy prepláchnite a nechajte odkvapkať.
  4. Pokrájajte listy hlávkového šalátu.
  5. Ryžu, cícer a šalát zmiešajte v mise.
  6. Pridajte kapary, strúhaný parmezán, ľanové semienka a premiešajte.
  7. Následne podľa chuti pridajte olivový olej, soľ a korenie.
  8. Pred podávaním vložte aspoň na hodinu do chladničky.

Ryžový šalát s cícerom môžete konzumovať len tak, alebo prípadne s čerstvým pečivom.

Pokrm z ryže a cíceru.
zdroj: laregoladelpiatto.it

Neviete, ako inak túto zdravú strukovinu zarediť do svojho jedálnička? Objavte naše recepty s cícerom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.