Hruškový koláč s posýpkou

Hruškový koláč s posýpkou

Drobenkové koláče sú pre nás dobre známe a obľúbené. Pokiaľ vás naháňa maškrtná na chrumkavú a maslom voňavú posýpku, neodolávajte dlho. Už ste vyskúšali hruškový variant?

Ingrediencie:

  • 125 g zmäknutého a na kocky nakrájaného masla
  • ¾ hrnčeka cukru krupica
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 a ½ lyžice mletých mandlí
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 2 hrušky

Na posýpku:

  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 a ½ lyžice trstinového cukru
  • ¼ lyžičky prášku do pečiva
  • 60 g zmäknutého a na kocky nakrájaného masla

Postup:

  • Maslo, cukor a vanilkový extrakt rozmixujte do hladkej, bielej peny.
  • Pridajte vajcia jedno po druhom, dôkladne premixujte.
  • Pridajte múku, prášok do pečiva, mleté mandle a dôkladne premiešajte.
  • Pridajte olúpané a na kúsky nakrájané hrušky, prilejte mlieko a premiešajte.
  • Drobenku si pripravte zmiešaním múky, cukru a kypriaceho prášku.
  • Pridajte na kocky nakrájané zmäknuté maslo a rukou premiešajte.
  • Cesto si nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Na vrch cesta nasypte posýpku.
  • Dajte piecť na 160 ° C na dobu 40 minút.
  • Koláč strážte, niekedy je hotový skôr.
koláč s hruškami a posýpkou
Zdroj: thebusybaker.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.