Jablková bublanina

Jablková bublanina

Medzi ďalšie rýchle jablčné koláče patrí aj táto bublanina, ktorá na stole nezostane veľmi dlho.

Budete potrebovať:

  • 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 8 lyžíc cukru krupica
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 8 veľkých jabĺk
  • 4 vajcia
  • 50 mililitrov oleja

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte jablká – zbavte ich šupky a jadier, potom ich na hrubom strúhadle postrúhajte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Ďalej vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a prášok do pečiva.
  • Na cesto rovnomerne nasypte postrúhané jablká.
  • Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
  • Koláč nechce úplne vychladnúť.
bublanina s jablkami zdobená zmrzlinou
Zdroj foto: hintofhealthy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.