Jahodový koláč so želatínou a tvarohom

Jahodový koláč so želatínou a tvarohom

Vychutnajte si tento recept pokojne aj v zime. Inšpirujte sa receptami na zaváranie jahôd .

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 210 gramov hladkej múky
  • 55 gramov cukru múčka
  • štipka soli
  • 100 gramov masla
  • 1 vajce

Náplň:

  • 350 gramov mäkkého tvarohu
  • 3 polievkové lyžice cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • jahody
  • želatína

Postup prípravy:

  • Najskôr začnite korpusom.
  • Do misy dajte všetky ingrediencie na cesto a spracujte.
  • Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  • Potom cesto vyvaľkajte a dajte do vopred pripravenej formy na koláč – okraje zapravte.
  • Nezabudnite cesto na niekoľkých miestach prepichnúť vidličkou.
  • Začnite s prípravou náplne.
  • Tvaroh, žĺtok a cukry ušľahajte.
  • Zo zvyšných bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešajte do tvarohu.
  • Náplň naneste na cesto, pokryte jahodami a vložte do rúry.
  • Pečte asi 40 minút pri teplote 170 stupňov.
koláč s tvarohom a jahodami zaliatymi v želatine
Zdroj foto: southernplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.