Táto sladká pochúťka je ideálna raňajkami, ale môže to byť aj ľahká večera. Pri tejto vaflovej zmesi je skvelé, že si ju môžeme nechať uloženú v chladničke pokojne týždeň. Len ju musíme pred uložením znova trochu našľahať. Ak milujete sladké jedlá, vyskúšajte aj recepty na lievančeky s ovocím .
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 a 3/4 hrnčeka mlieka
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 1 polievková lyžica krupicového cukru
- 4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Nahrejeme si vaflovač a pripravíme si väčšiu misku.
- Vajcia rozklepneme do misy a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
- Pridáme múku, mlieko, rastlinný olej, cukor, prášok do pečiva, soľ, vanilkový extrakt a šľaháme tak dlho, až bude krásne hladké a jemné.
- Predhriaty vaflovač postriekame kuchynským sprejom, vlejeme doň zmes a pečieme dozlatista.
- Takto postupne spracujeme všetko cesto.
- Podávame ešte horúce, ozdobené šľahačkou, jahodami a čučoriedkami.

Tip: Vajcia a smotana na šľahanie sú suroviny potrebné na spracovanie krabicovej zmesi na tortu danej značky, pokiaľ budeme používať inú značku, musíme ingrediencie prispôsobiť návodu na obale.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín