Vyskúšajte tieto medovníkové rezy s krémom, po ktorých sa budete ešte dlho olizovať. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý!
Ingrediencie na cesto
- 200 g cukru
 - 150 g masla
 - 200 g polohrubej múky
 - 3 vajcia
 - prášok do pečiva
 - 1 lyžica škorice
 
Ingrediencie na krém
- 2 l mlieka
 - 150 g medu
 - 1 vanilkový puding
 - 1 žĺtok
 - 250 g masla
 
P ostup
- Žĺtok vyšľaháme s cukrom. Pridáme rozpustené maslo, múku s práškom do pečiva, škoricu a sneh z bielkov.
 - Cesto prelejeme do formy.
 - Pečieme v predhriatej rúre pri 180 º C asi 35 minút.
 - Po upečení dáme vychladnúť, potom rozrežeme na pláty.
 - V mlieku rozmiešame med, vanilkový prášok a žĺtok.
 - Varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia.
 - Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
 - Jednotlivé pláty korpusu pospájame krémom.
 - Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
 - Sypeme kakaom, capuccinom, škoricou alebo strúhanou čokoládou.
 - Na vrch rezov sa hodia farebné konfekčné vajíčka alebo kuriatka.
 

K týmto dezertom sa hodí aj skvelá káva. Mrknite, ako si v jej príprave vedú kávovary Jura z našej recenzie .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín