Milujete vôňu korenia, chuť ovocia a snažíte sa aspoň občas urobiť niečo pre svoje zdravie? Potom je toto sladké jedlo určené práve pre vás. Príprava je jednoduchá a výsledok podráždi vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 3/4 hrnčeka ovsených otrúb
 - 1/3 hrnčeka hladkej múky
 - 1/3 hrnčeka celozrnnej múky
 - 1/4 hrnčeka trstinového cukru
 - 1 lyžička mletej škorice
 - 1/2 lyžičky soli
 - 6 polievkových lyžíc neslaného masla nakrájaného na kúsky
 - 4 väčšie jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
 - 350 g rebarbory nakrájané na kúsky
 - 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
 - 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
 - 2 lyžičky vanilkového extraktu
 
Postup:
- V miske zmiešame ovsené otruby, oba druhy múky, trstinový cukor, škoricu a soľ. Pridáme maslo a prsty zapracujeme do suchej zmesi tak, aby sa utvorila drobenka. Hotovú zmes dáme do chladničky zhruba na 10 minút.
 - Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a formu na zapekanie vymažeme maslom.
 - Do inej misky vhodíme nakrájané jablká aj rebarboru, kryštálový cukor, citrónovú šťavu aj vanilku a premiešame.
 - Ovocie nasypeme do zapekacej misky, pokryjeme posýpkou, ktorú ešte prsty rozdrobíme.
 - Misku položíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
 - Pečieme asi 35 – 50 minút, aby boli jablká krásne jemné a povrch zlatohnedý.
 - Hotové môžeme ihneď servírovať. Kto chce, môže ešte ozdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny či šľahačkou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín