Klasický variant veľkonočného baránka, ktorý môžete po upečení ozdobiť ako svetlou či tmavou polevou, tak popraškom z práškového cukru.
Ingrediencie
- 5 vajec
 - 250 g krupicového cukru
 - 125 g hladkej múky
 - 125 g polohrubej múky
 - 1 lyžica prášku do pečiva
 - 120 ml slnečnicového oleja
 
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
 - Vajcia vyklepneme do šľahača a vyšľaháme do nadýchanej peny.
 - Potom pridáme cukor a ďalej šľaháme asi tri až štyri minúty.
 - Vlejeme olej a ešte chvíľu šľaháme.
 - Múky a prášok do pečiva premiešame a po častiach vmiešame do sladkej vaječnej zmesi.
 - Premiešanú zmes nalejeme do formy na baránka, ktorú sme predtým veľmi dôkladne vymazali olejom a posypali polohrubú múkou.
 - Formu vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Znížime teplotu na 180 ° C a dopečieme ešte ďalších 30 minút.
 - Vytiahneme formu von z rúry.
 - Necháme úplne vychladnúť, potom opatrne vyklopíme.
 - Môžeme zdobiť bielkovou polevou.
 

Patríte medzi milovníkov kávy? Možno by vás mohli osloviť kávovary Sencor z našej recenzie .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín