Medzi receptami na sladké jedlá rozhodne nesmie chýbať táto vynikajúca chuťovka. Vôňa obľúbeného korenia a nadýchané cesto robia z tejto pochúťky niečo luxusné.
Ingrediencie:
Na kvások:
- 1/2 hrnčeka teplej vody (110°C)
 - 1 vrecko sušeného droždia
 - 1 lyžička trstinového cukru
 
Cesto:
- 1/3 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
 - 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
 - 1/3 hrnčeka trstinového cukru
 - 1 lyžička morskej soli
 - 2 3/4 hrnčeka polohrubej múky
 
Náplň:
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
 - 2 lyžice škorice
 
Glazúra:
- 1 1/2 hrnčeka práškového cukru
 - 3 až 4 lyžice mandľového mlieka
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 
Postup:
- Maslom vymažeme pečúcu obdĺžnikovú formu. V malej miske zmiešame vodu, droždie aj cukor a necháme 5 minút na teplom mieste, až sa droždie aktivuje.
 - Do inej misy dáme kokosový olej, mandľové mlieko, soľ, cukor a premiešame. Potom pridáme zmes droždia.
 - Múku preosejeme do väčšej misky a pridáme mokré prísady. Miešame tak dlho, až je zmes lepkavá.
 - Vyklopíme na pomúčenú dosku a rukami dôkladne vypracujeme hladké cesto. Miesime asi 3 až 4 minúty.
 - Sklenenú misku vymastíme trochou kokosového oleja, dáme doň cesto, zakryjeme a odložíme na teplé miesto asi na 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
 - Medzitým si v miske zmiešame cukor so škoricou na náplň. Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do obdĺžnika.
 - Potrieme rozpusteným kokosovým olejom a posypeme škoricou s cukrom po celej ploche. Zrolujeme ako roládu a nakrájame na 12 rovnako širokých plátkov asi 2 cm.
 - Jednotlivé plátky/rolky naukladáme do pekáča a necháme ďalšiu hodinu kysnúť. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rolky vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, až bude zlatistý povrch. Upečené vyberieme a necháme 10 minút odpočinúť.
 - Zmiešame mandľové mlieko, práškový cukor a vanilku na glazúru. Nakoniec nalejeme do pekáča na rolky a môžeme podávať.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín