Sladké hlavné jedlá sú často ideálnou voľbou pre ľahkú večeru, desiatu, ale aj malý obed. Zasýtia, ukojí našu potrebu dať si niečo s cukrom, a ešte sú rýchlo pripravené.
Ingrediencie:
Knedličky:
- 1 1/4 hrnčeka múky s prídavkom kypriaceho prášku (samokypriaca múka)
 - 30 g nakrájaného masla
 - 1/3 hrnčeka mlieka
 - 1/3 hrnčeka zlatého sirupu
 
Omáčka:
- 30 g masla
 - 3/4 hrnčeka hnedého cukru
 - 1/2 hrnčeka zlatého sirupu
 - 1 1/2 hrnčeka vody
 
Postup:
- Múku preosejeme do misky, pridáme maslo a spracovávame, kým sa obe suroviny nepremiešajú.
 - Prilejeme mlieko, zlatý sirup a vypracujeme hladkú hmotu, z ktorej vytvarujeme rovnako veľké guličky/knedličky.
 - V hrnci zohrejeme všetky prísady na omáčku a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
 - Potom znížime teplotu a do vriacej omáčky vhodíme pripravené knedličky.
 - Zakryjeme pokrievkou a necháme variť zhruba 25 minút.
 - Knedle by mali byť počas varenia nafúknuté a zlatisté.
 - Servírujeme ešte teplé, ideálne ozdobené našľahanou smotanou a zmrzlinou.
 

Tip: Ak chceme mrkvu trochu oživiť, pridáme ešte mandle, hrozienka, pekanové orechy a sušené ovocie podľa chuti.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín