Vyskúšajte tento výborný recept na šľahačkové vianočné pečivo s prídavkom kokosu. Nebudete ľutovať a ešte ho budete brániť, aby zostalo do Vianoc.
Ingrediencie
- 450g polohrubej múky
 - 250g masla
 - 1 žĺtok
 - 230ml smotany na šľahanie
 - 120g kokosu
 - 1/2 balenia kypriaceho prášku
 - 1 vrecko vanilkového cukru
 
Postup
- Do veľkej misy nasypte múku, pridajte kokos, kypriaci prášok, vanilkový cukor a všetko zmiešajte.
 - Potom pridajte zmäknuté maslo, žĺtok, smotanu na šľahanie.
 - Vypracujte hladké a jemné cesto, ktoré potom zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 2 hodiny v chladničke.
 - Vychladnuté cesto vyberte a buď rozvaľkajte na 0,5 cm hrubý plát a vykrajujte tvary. Alebo cesto odtrhávajte po kúskoch a ručne tvarujte napríklad rožky alebo bochníčky.
 - Vytvarované pečivo naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 160°C.
 - Cukroví sa pečie do zlatista. Po upečení zľahka pocukrujte.
 - Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
 

Milovníci kokosu pozor! Máme pre vás ďalších 6 receptov na pečivo s kokosom !

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín