Šťavnaté datle s chrumkavými mandľami snúbiace sa s chuťou kokosu a hrozienok. Domáce sušienky z ovsených vločiek si môžete pripraviť aj bez lepku. Stačí pridať bezlepkové ovsené vločky a je to.
Ingrediencie:
Vlhké ingrediencie:
- 100 g datlí
 - ⅓ hrnčeka vriacej vody
 - 1 vajce
 - 3 lyžice javorového sirupu alebo medu
 - 3 lyžice zmäknutého kokosového oleja
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 
Suché ingrediencie:
- 1 a ¼ hrnčeka ovsených vločiek (bezlepkových)
 - ½ hrnčeka mandľových plátkov
 - ¼ hrnčeka kokosu
 - ½ hrnčeka hrozienok
 - ¾ mandľovej múky
 - ½ lyžičky prášku do pečiva
 - ½ lyžičky škorice
 
Postup:
- Datle nasekajte nahrubo, zalejte ich horúcou vodou a nechajte 10 minút prikryté odstáť.
 - Potom ich roztlačte vidličkou na kašu.
 - Pridajte ostatné tekuté ingrediencie a všetko dobre zmiešajte.
 - Nakoniec pridajte suché ingrediencie a znova premiešajte.
 - Z cesta tvorte hrudky a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
 - Pečte pri 180 ° C asi 20 minút.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín