Talianske pohánkové rezy s džemom

Talianske pohánkové rezy s džemom

Pripravte si túto jednoduchú pohánkovú buchtu bez lepku a vajec. Je plnená ovocným džemom, takže zaručene uspokojí vašu chuť na sladké!

INGREDIENCIA

  • 350 g gréckeho jogurtu
  • 120 g arašidového (alebo slnečnicového) oleja
  • 120 g kokosového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice mlieka
  • 280 g pohánkovej múky
  • 16 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • džem z lesných plodov, na náplň
  • práškový cukor, na posypanie (voliteľné)

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte 23 cm štvorcový plech papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte kokosový cukor spolu s jogurtom, olejom, vanilkovým extraktom a mliekom.
  • V inej mise zmiešajte pohánkovú múku, prášok do pečiva a soľ, potom pridajte k mokrým ingredienciám a pokiaľ je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
  • Jemne premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
  • Cesto nalejte na pripravený plech a zarovnajte hornú časť stierkou.
  • Pečte na strednej priečke predhriatej rúry 25-30 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Ostrým nožom na chlieb rozrežte buchtu na polovicu a vytvorte dve vrstvy.
  • Spodnú polovicu potrite dostatočným množstvom džemu z lesných plodov a potom prikryte hornou polovicou.
  • Buchtu nakrájajte na 16 štvorcov.
  • Poprášte práškovým cukrom a užite si to!
Rezy z pohánkovej múky položené na doske.
www.sugarlovespices.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.