Ako na vylepšenie obyčajnej ovsenej kaše? Tento recept ponúka hneď 3 spôsoby, ako to urobiť. Ktorý by sa vám pozdával?
Ingrediencie:
- 160 g ovsených vločiek
 - 600 ml mlieka, jeho náhradky (sójového, kokosového, ovseného) alebo vody
 - štipka soli
 
Postup:
- Všetky ingrediencie dajte do hrnca a priveďte do varu.
 - Za občasného miešania (hlavne ku koncu) varte asi 5-6 minút.
 
Tipy na dochutenie:
Ovsená kaša s jablkami a černicami
Ingrediencie (množstvo zvoľte podľa vlastnej chuti a potrieb):
- jablko
 - černice
 - med
 
Postup:
- Jablko olúpte, nastrúhajte a pridajte ku kaši spolu s černicami a medom.
 
Banánová kaša s mandľami a škoricou
Ingrediencie:
- štipka škorice
 - mak
 - javorový sirup
 - banán
 - mandľové plátky
 
 Postup: 
- Kašu posypte škoricou, makom, pokvapkajte javorovým sirupom a ozdobte na kolieska nakrájaným banánom a mandľovými plátkami.
 
Jablková kaša s javorovým sirupom a pekanovými orechmi
Ingrediencie:
- jablko
 - pekanové orechy
 - javorový sirup
 
Postup:
- Kašu zmiešajte s nastrúhaným jablkom, pokvapkajte sirupom a ozdobte opraženými pekanovými orechmi.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín