Neradi odvažujete ingrediencie, pretože vás to len zdržuje? Skúste pripraviť rýchly recept na jednoduchého hrnčekového baránka.
Ingrediencie
- 2 ks vajcia
 - 1 balíček prášku do pečiva
 - 1 štipka citrónovej kôry
 - 0,5 hrnčeka oleja
 - 2 lyžice rumu
 - 1 hrnček cukru krupica
 - 2,5 hrnčeka polohrubej múky
 - štipka soli
 - hrnček mlieka
 - 1 balíček vanilkového cukru
 
Postup
- Vajcia rozmiešame v mlieku.
 - Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, vanilkovým a krupicovým cukrom a citrónovou kôrou.
 - Mlieko s vajcami nalejeme do sypkej zmesi, prilejeme olej, rum a vymiešame hladké cesto.
 - Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy.
 - Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme asi 40 – 50 minút.
 - Upečeného baránka vyberieme z rúry a necháme formu vychladnúť.
 - Až potom hrnčekového baránka vyklopíme a potrieme čokoládou alebo citrónovou polevou alebo len pocukrujeme.
 

Chystáte sladkosti na veľkú noc? Nezabudnite na lahodné veľkonočné pečivo .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín