Vyskúšajte jednoduchý recept na pečivo s orieškami. Iste sa po ňom len zapráši.
Ingrediencie na cesto
- 1 hrnček hladkej múky
 - 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
 - 3/4 hrnčeka cukru
 - 1 vajíčko (žĺtok oddelený od bielka)
 - 2 polievkové lyžice mlieka
 - 1/3 hrnčeka kakaa
 - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
 - Štipka soli
 - Mleté orechy (akékoľvek podľa chuti)
 
Ingrediencie na polevu
- 1 tabuľka mliečnej čokolády
 - 1,5 lyžice zmäknutého masla
 - 3/4 hrnčeka práškového cukru
 - 1 lyžica mlieka
 - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
 - 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie (33%)
 
Postup
- Maslo vyšľahajte s cukrom. Pridajte žĺtok, mlieko, vanilkový extrakt a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
 - V inej mise zmiešajte preosiatu múku s kakaom a štipkou soli. Múčnu zmes zmiešajte s tekutou v druhej mise.
 - Cesto vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
 - Medzitým si pripravte polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu s maslom. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, práškový cukor a smotanu.
 - Vznikne vám hladký krém.
 - Z vychladnutého cesta tvorte asi 1,5 cm veľké guličky. Umiestňujte ich na plech s papierom na pečenie.
 - Každú guľôčku najprv potrite snehom z vyšľahaného bielka, potom posypte namletými orechmi.
 - Obalené guličky dajte piecť na 180 ° C po dobu asi 10-12 minút.
 - Po upečení nechajte guličky vychladnúť. Polevu nanášajte na guličky pomocou cukrárskeho vrecka. Môžete tvoriť slzy, kvapky, kolieska, čokoľvek.
 - Nechajte vychladnúť a sú pripravené na podávanie. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu maximálne 5 dní.
 

Aj vegáni si u nás prídu na svoje! Inšpirujte sa suprovými receptami na vegánske pečivo , ktoré nerozoznáte od tradičného.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín