Tu je ďalší tip na kašu z ovsených vločiek na slano. Pokiaľ vás neuspokojí sladké kaše, určite vyskúšajte. Tento variant receptu vás možno milo prekvapí.
Ingrediencie na dve porcie:
Na kašu:
- 1 lyžička oleja
 - 2 – 3 strúčiky cesnaku
 - 1 hrnčeka jemných ovsených vločiek
 - 2 hrnčeky vody
 - ¼ hrnčeka nastrúhaného čedaru
 - 2 lyžičky nasekanej bazalky
 
Na vajcia:
- 1 lyžička olivového oleja
 - 2 vajcia
 - ½ lyžičky papriky
 - soľ a korenie
 
Postup:
Príprava kaše:
- Rozohrejte si olej, na mam orestujte prelisovaný cesnak a po 15 sekundách pridajte vločky.
 - Pár sekúnd vločky restujte, a potom ich podlejte vodou, posoľte a okoreňte.
 - Kašu priveďte do varu a nechajte asi 3-4 minúty prebublávať.
 - Prípadne dolejte vodu, ak bude treba.
 - Pred koncom pridajte syr, bazalku a zamiešajte.
 
Príprava vajec:
- Na panvici si rozohrejte olej a na ňom urobte 2 volské oká.
 - Posypte ich soľou, paprikou a korením.
 - Podávajte ich spolu s vločkovou kašou, pokojne vajcia nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín