Tento ľahký, vegánsky mrkvový šalát z Bombaja s kešu orieškami a hrozienkami je preliaty tým najluxusnejším indickým dresingom. Je jednoduchý na prípravu, zdravý a navyše vegánsky. A pritom je taký lahodný!
Ingrediencie
- 280 – 340 g mrkvy, strúhané alebo nakrájané na tenké rezančeky (asi 4–5 šálok)
 - 1 lyžica limetkovej alebo pomarančovej kôry (alebo niečo z oboch)
 - 1 strúčik cesnaku, lisovaný
 - 1 lyžička čerstvého zázvoru, jemne nasekaného (alebo použite zázvorovú pastu)
 - ⅓ šálky hrozienok (zlatých alebo obyčajných)
 - ½ hrnčeka opečených kešu orieškov (alebo lúpaných mandlí)
 - 3 jarné cibuľky
 - ½ šálky koriandra alebo petržlenu, nasekané
 - 1/4 šálky olivového oleja
 - 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy (alebo jablčného octu)
 - 2 lyžice medu, agáve alebo alternatívneho sladidla
 - ½ lyžičky soli
 - korenie podľa chuti
 - ½ lyžičky mletej kurkumy (alebo použite 1–2 lyžičky čerstvo nastrúhané)
 - 1 lyžička žltého karí
 - ¼ čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľne a/alebo viac podľa chuti)
 
Postup
- Všetky ingrediencie dajte do misy a dobre premiešajte.
 - Dochuťte.
 - Upravte slanosť, kyslosť a sladkosť podľa chuti.
 - Užite si to!
 

Ak vám pokrm chutil, potom nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín