Luxus na tanieri! Reďkovky, chladná uhorka, pečený cícer, hlávkový šalát a dresing z jogurtu a kôpru spolu vytvárajú perfektnú a sviežu kombináciu, ktorou sa nemusíte hanbiť naservírovať aj tým najnáročnejším stravníkom.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 1 hlávkový šalát
 - 6 reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky
 - 1 uhorka, nakrájaná na tenké plátky
 - 1 veľké avokádo, nakrájané na kocky
 - 1 plechovka cíceru
 - 2 lyžičky olivového oleja
 - 1/2 lyžičky morskej soli
 - 1/2 lyžičky údené papriky
 
Na dresing:
- 3/4 šálky gréckeho jogurtu
 - šťava z 1/2 citróna
 - 1 polievková lyžica jablčného octu
 - 1 polievková lyžica čerstvého kôpru, nasekaného
 - 1/2 lyžičky morskej soli
 - 1/2 lyžičky mletého korenia
 
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
 - Cícer zlejte a opláchnite.
 - Olúpte šupky z cícera, ale tento krok môžete preskočiť, ak chcete ušetriť čas.
 - Cícer dajte na plech s papierom na pečenie a premiešajte s olivovým olejom, morskou soľou a paprikou.
 - Cícer pečte v rúre 40 minút.
 - Po 40 minútach vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočinúť.
 - Vložte ju späť do rúry na ďalších 10-15 minút, kým nebude krásne chrumkavá.
 - Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing v malej miske.
 - Dajte do lendnice, kým nebudete pripravení servírovať.
 - Hlávkový šalát položte na tanier, na šalát rovnomerne rozložte reďkovky, uhorku a avokádo.
 - Celý šalát zalejte požadovaným množstvom dresingu.
 - Posypte pečeným cícerom.
 - Dobrú chuť!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín