Sadlové jamkové cukrovinky

Sadlové jamkové cukrovinky

Sadlové jamkové cukrovinky s kakaom je obľúbenou klasikou, a to nielen na Vianoce. Cesto je vďaka maste veľmi vláčne as náplňou si môžete vyhrať podľa fantázie. Čo by ste do sadlových cukroviniek dali vy?

INGREDIENCIA

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g cukru múčka
  • 170 g sadla
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice kakaa
  • linecká marmeláda (alebo akákoľvek iná, ktorú máte radi)

Postup:

  • Múku zmiešajte s cukrom, mletými orechmi a kakaom.
  • Potom pridajte masť a vypracujte cesto.
  • Ak by bola zmes veľmi sypká, pridajte viac masti.
  • Cesto dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny odstáť.
  • Vyberte cesto z chladničky a tvorte z neho v dlaniach guličky zhruba s priemerom 2 cm.
  • Do guličiek urobte jamky a naplňte ich marmeládou.
  • Takto pripravené ich vložte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 160 °C zhruba po dobu 10 minút.
Kakaové pečivo plnené marmeládou.
www.juliasalbum.com

Máme pre vás aj výborné recepty na vianočné pečivo z hrnčeka 5x inak. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.