Šalát z červenej repy s kozím syrom a balzamicom

Šalát z červenej repy s kozím syrom a balzamicom

Tento recept na šalát s repou je skvelá príloha! Kozí syr, jablká a rukola ho naplnia nádhernou zmesou textúr a chutí.

Čo budeme potrebovať

  • 4 až 5 strednej repy
  • Extra panenský olivový olej
  • 500 g zeleného šalátu, rukoly alebo zmesi
  • ½ šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  • ½ zeleného jablka (nakrájaného na tenké plátky)
  • ¼ šálky pražených vlašských orechov
  • 60 g kozieho syra
  • Microgreens (voliteľné)
  • Balsamico
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Každú repu zabaľte do kúska alobalu a bohato pokvapkajte olivovým olejom a štipkou soli a korenia.
  • Repu položte na plech a pečte 40 až 90 minút, alebo kým nezmäkne. Doba bude závisieť od veľkosti a čerstvosti repy.
  • Repu vyberieme z rúry, zložíme alobal a necháme vychladnúť.
  • Keď sú na dotyk chladné, šupky olúpte.
  • Nechajte repu vychladnúť.
  • Repu nakrájajte na kolieska.
  • Zostavte šalát so zeleninou, šalotkou, jablkami, červenou repou, vlašskými orechmi, syrom a microgreens, ak používate.
  • Pokvapkajte balzamikovým octom. Dochuťte morskou soľou a korením a podávajte.
Miska plná rukoly s červenou repou a syrom s orechmi.
Zdroj: simplyrecipes.com

Skvelým pomocníkom do každej kuchyne sú tieto vákuovače, ktoré sme pre vás zrecenzovali . A prečo sú také dobré? Môžete si s nimi jednoducho uložiť, napríklad prebytok uvarenej červenej repy na neskôr a nemusíte ju vyhadzovať. Preto šetríte peniaze, neplytváte jedlom a šetríte životné prostredie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.