Vynikajúci bulharský šalát z čerstvých ingrediencií a syra feta si zamilujete! Je to obľúbená pochúťka a môžete ho servírovať buď samotný napríklad ako ľahkú večeru alebo ako super chutnú prílohu.
Ingrediencie
- 1 dlhá, tenká uhorka
 - 1/2 veľké červené cibule
 - 1/2 veľkej zelenej papriky
 - 2 veľké, veľmi zrelé paradajky
 - 1/2 šálky olív Kalamata
 - 2 lyžice červeného vínneho octu
 - 4 lyžice extra panenského olivového oleja
 - 1/4 šálky nasekanej listovej petržlenovej vňate
 - soľ a korenie na dochutenie
 - 1/2 šálky jemne rozdrobeného syra feta
 
Postup
- Uhorku olúpte tak, aby ste vytvorili pruhovaný vzor a potom ju nakrájajte na kolieska s veľkosťou asi 1,3 cm.
 - Vhoďte ich do strednej misy.
 - Nakrájajte cibuľu a papriku na cca 1,3 cm kocky a pridajte ich do misy.
 - Paradajky zbavte semienok a nakrájajte na kocky a pridajte ich do misy spolu s olivami a petržlenovou vňaťou.
 - Vyšľahajte olej a ocot a pridajte do zmesi.
 - Zeleninu miešajte, kým nebude obalená zálievkou.
 - Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
 - Teraz vložte šalát do servírovacej misy vhodnej veľkosti a posypte fetou.
 - Pred podávaním nechajte vychladnúť.
 

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na populárny balkánsky šalát plný chutnej zeleniny. Tentokrát v 7 rôznych variantoch!

              
              
              
              
              
              
Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín